Grönt som i gräset

I blåsvädret cykla ja ti gymnasie idag. Ja borde ha tagit min vespa, men de kändes så fel. För de första så had ja fakstiit bestämd att ja sku cykla. För de andra så kändes de så underbart miljövänligt. Men också för att ja känd mig alltför profetisk för att kör. Det känns som ja närmar mig min kallelse, men ändå har ja ingen aning om va den e.

Så låt mig lägga mig ner i gräset med ansiktet neråt och hoppas på att ingen vill klippa gräset just då, fast det börjar bli långt och alldeles för maskrosigt. Först är allt grönt, men det är bara början. Maskrosfläcken stör inte, det kan bero på om man har byxor eller inte.


Hör

Jordens resurser är ändliga, miljöförstöringen gigantisk. Denna brutala våldtäkt på vår planet är en spegling av ett lika brutalt utnyttjande av fattiga länder och de svaga i samhället.

                                                                                                                                        
Reidar Jönsson


Ja

Egentligen hade ja skrivit ett långt inlägg efter det här. Det var för långt, så jag tog bort hela. Å sen så verkar det inte som om folk bryr sig om miljöförstörelsen. Ja blir lessen. 

                                                                                     

Vill du simma i Åbo skärgård?

image11

vingelvongel

Jag trodde att allt var så svårt. Jag trodde att jag inte dög till nånting. Jag hade en massa idéer, som jag aldrig avslöjade. Jag hade inte mod. Jag visste hur allt skulle lösas. Jag tänkte att jag har nog svar på allt. Åndå sa ja ingenting. Det var så svårt att öppna käften och släppa ut orden. Jag var rädd. Rädd för att inte kunna göra tankarna till ord. Rädd för att inte kunna verkställa idéerna jag kom med.
          Steg för steg börjar jag förstå att det inte är så svårt. Människor hade inte så höga krav på mig. Dom försökte inte trycka ner mig, utan hjälpa. Den enda som försökte trycka ner mig var jag själv.
          Att prata, det var det värsta jag visste. Det ska bli det bästa jag vet.

Imorgon ska ja packa upp mitt liv.

identitet

image10

Reglera livscykeln, jaja.
Låt mig snälla mamma ha fula kläder och krypa i vilka trädgårdar jag vill.
Ibland skrattar jag, för livet kan ju va helt töntit.

Nej.

Ja e helt mållös. Min bror ha krocka å ligger på sjukhus. Han lever, de va svare ja fick först när ja fråga pappa hu de e me honom. Just nu måst ja ingenting. Ja vill int ens ha chokla. Ja tänker gör precis va ja vill. Tack.

Ta tåget ti Ryssland. Ja kan int.
image9

Storasyster å lillebror mår bra igen. Jaja, å oftast diggar ja de barnprogramme.


cykla

En trehjuling me röda hjul, de va min första cykel.Ja lärde mig att cykla på min lila nappula utan stödhjul i ren ilska (utan att bita sönder tänderna).Sen fick ja en stor rosa cykel, som ja föll åt dike med och gubben i bilen skratta å mommo hälsa å jag... Nåh, ja låg väl där i dike. Ja minns känslan.

Ja tror Robin kuna cykel direkt han kom ur magan. Tänk at han va så energisk å ja så trög. Men endå va de han som blev trött å int jag. Hör. Ja va int trött.

Ja har en liten bror, de e ja glad för. Men han syns int så ofta, då blir ja nästan lite lessen.



8 maj


grattis anko, men ja kombär int på na kako.
men 15 e endå en ålder å moped, jaij
prov måst också skrivas och därmed också läsas till
därav denna avsaknad av din bästa kusin, japp

------------------------------------------------------'---------------------------------------

På hajk ha vi vari. Jonas kvniv skärd bort en bit av amandas tumme. Då blev jona lessen å gick å skärd sig, Pekka å Jonna likaså. Då blev Bengt sur å for hem, vilket fick Sabrina å Daniel att gräva ett stort hål, dit dom slängd ner Ida och  Linda, samt resterna av vegesoppan. Sen kom en björn. Alla skrek, inälvorna slets ut. Blod överallt å alla dog.
Men egentligen sluta de vi Amandas tumme...


.

Ja tänkte att ja e nog ingen
Men här sitter ja, nere på jorden som en docka, som gör så at folk får hål i tänderna
det känns bra att veta
Ja trodde för ett ögonblick att jag var det lilla röda djuret, med svarta ränder, som sover under mumins säng. Det minsta av dem. Har du sett dem?
Tack vare ett papper med 21 kommentarer om Sandra B fick jag reda på mitt riktiga jag.
just nu håller jag och på bearbetar den stora chocken


image5




sniglarna kör om mig

Morbror Hans skrattar, han är en majblomma

mommo fiskar abborrar å mamma rensar dom,

själv dricker jag mjölk från Björneborg.

Ja känner mig oviktig å ja borde tidsoptimera, som Segemyhr

han säger många fina saker, det har morbror Rolf sagt

och jag, ja tror honom. Ja förstår. men ja har ingen självmotiovation.

Ja vet int va Segemyhr ha sagt om de,

så.. vi får jeet he vi har å sjong va vi kan

                                                                                                    *


Jag har många papper i min modersmålsbok (, därför tycker Ralf att ja e en ung man.) Där hitta ja en text som ja skrev nån gång. Ralf tyckt om den.


Det hade regnat i tusen år. Tusen år är en lång tid. Många människoliv hinner passera. Generation efter generation.Ett människoliv är inte tusen år, inte nu längre, men det var. Kanske. Det hinner falla många regndroppar på tusen år. De är räknade varenda en. Det är ingen slump.Det faller mer regndroppar än vad det föds människor. Många fler. Men det är väl tur. Tänk om det fanns lika många människor som regndroppar - det skulle bli ganska trångt. Eller tänk om det bara fanns så många regndroppar som det finns människor - det skulle bli ganska torrt. Sahara är väldigt torrt. Där vill man nog helst inte bo. Men jag vet att det bor människor där ändå, nomadfolk. De flyttar ständigt omkring med sina kameler. En gång när min morbror var i ett muslimskt land med sin fru, så kom en muslim och frågade honom om han fick köpa hans fru för två kameler. Det blev inget av den affären .Lite frestande var det säkert. Det är inte många finländare som ägt en kamel, vi får nöja oss med hundar och katter. Jag hade en kanin. Han var cool. Men han är död nu.


RSS 2.0